Käytin viimeisimmän voileipäkakun tekemiseen Lapin rieskaa, ja sen myötä ajatukset eksyivät herkkuun, jota pääsin maistamaan taannoisella pohjoiseen suuntautuneella reissulla. Aiemmin en pahemmin pitänyt leipäjuustosta (tai narskusta, kuten sitä meillä nimitetään), mutta tässä muodossa se on kyllä namia:

Kermassa haudutettu leipäjuusto eli narskuherkku

350 g leipäjuustoa
2 dl kuohukermaa
kanelia
fariinisokeria

Leikkaa leipäjuusto paloiksi ja asettele ne uunivuoan pohjalle. Mausta kerma kanelilla ja fariinisokerilla oman maun mukaan (itse laitoin kumpaakin reilulla kädellä) ja kaada se sitten juustopalojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa suunnilleen 20 minuuttia ja nautiskele lakkojen tai lakkahillon kera ennen kuin ehtii jäähtyä.

Me onnistuimme tuhoamaan lähes koko satsin kahteen pekkaan yhdeltä istumalta - pikku possut - mutta teoriassa tuosta määrästä riittänee ainakin neljälle hengelle... ;-)

732100.jpg