Uuden Me Naiset -lehden (28/2008) sivuilta osui silmään kuva kerrassaan herkullisen näköisestä piirakasta. Suuri vaahterasiirapin ystävä kun olen, reseptiä piti päästä kokeilemaan välittömästi - ja oikein hyväähän siitä tuli. Tortun seurana oli tarjolla tuoreita kotimaisia mansikoita, namskis!

Lehdessä neuvottiin käyttämään valmista pakastemurotaikinaa, mutta minulla oli tällä kertaa sekä aikaa että kovasti syyhyävä jauhopeukalo, joten leipaisin pohjan itse alla olevan ohjeen mukaisesti :-)

1737647.jpg

Pohja:

150 g margariinia
1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämmössä hieman pehmennyt margariini, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna edelleen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot leivinjauheen kanssa ja lisää seos vaahdon joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, voit käyttää apuna hieman jauhoja.

Täyte:

1 rkl Maizenaa
4 dl kuohukermaa
1½ dl vaahterasiirappia
5 keltuaista

Mittaa kulhoon Maizena ja tilkka kermaa, sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon loput kermat, vaahterasiirappi ja keltuaiset. Vatkaa ainekset sekaisin ja kaada täyte sitten vuokaan piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla, kunnes täyte on suurin piirtein hyytynyt; minun uunissani tähän meni 45 minuuttia, alkuperäisessä ohjeessa puhuttiin puolesta tunnista. Jäähtyessään täyte jähmettyy vielä lisää.