Yhteen aikaan Bounty oli se suklaapatukka, joka kaikista useimmin tarttui kaupan karkkihyllystä mukaani. Sittemmin suosikki on vaihtunut useaan otteeseen, mutta näiden kookospallukoiden tekemistä en silti voinut olla kokeilematta oitis, kun törmäsin reseptiin Homemade by MI -blogissa. Ja hyviähän niistä tuli, naminam! Palleroiset olisi voinut viimeistellä vaikkapa spritsaamalla niiden päälle viiruja tummalla suklaalla, mutta vauvateknisistä syistä johtuen minulta jäivät koristelut tällä kertaa tyystin tekemättä ja kuvauskin piti hoitaa sutjakkaasti pois alta... ; )

Bounty-pallerot

50 g voita
2 dl kuohukermaa
½ dl siirappia
½ dl tomusokeria
200 g kookoshiutaleita
200 g maitosuklaata

Mittaa kattilaan voi, kerma, siirappi ja tomusokeri. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen 5-8 minuuttia, kunnes seos vähän paksuuntuu. (Minä taisin keitellä reippaasti yli 10 minuuttia, kun puuhailin samalla kaikkea muuta, mutta eipä haitannut lainkaan.) Kääntele joukkoon kookoshiutaleet ja anna jäähtyä jonkin aikaa. Pyörittele sitten massasta pieniä palleroita ja laita ne leivinpaperille. Nosta jääkaappiin ja anna viilentyä vähintään tunnin ajan.

Kuorruta pallerot dippaamalla ne sulatettuun suklaaseen ja siirrä sitten takaisin jääkaappiin jähmettymään. Säilytä kylmässä. Minä sain ohjeen määrillä aikaiseksi suunnilleen 25 Bounty-palleroa, mutta toki määrä riippuu ihan siitä, miten pieniä pallosia massasta jaksaa pyöritellä. : )