Testattavien reseptien listani on päässyt venähtämään hervottoman pitkäksi, mikä on kyllä pikkulinnun kertoman mukaan kovin tuttu ongelma monelle muullekin kokkailijalle... Tänään pääsin sentään taas vetämään yhden ohjeen listalta yli, kun sain aikaiseksi kokeilla tätä Valion helppoa raejuustopaistosta. Jälkkäri oli makoisaa ja mukavasti erilaista, suosittelen. : )

Raejuustopaistos

2 munaa
2 dl ruokakermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl mantelirouhetta
1 prk (200 g) raejuustoa

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada se voideltuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Piirakka- tai uunivuoka olisi varmaankin loogisin valinta, mutta sattuneista syistä tuli kokeiltua, että valmistus onnistuu mainiosti myös irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinnassa on kauniin ruskeita laikkuja. Tarjoa jälkkäri haaleana haluamiesi lisukkeiden kera; minä päädyin tuoreisiin mansikoihin ja kaupan valmiiseen mehukeittoon (mansikka-appelsiini).