Mammojen ja vauvojen kokoontumisajoja varten leipaisin eilen pehmoisia muffineita. Ohje on peräisin Kotivinkin nettisivuilta, missä nämä olivat otsakkeen parhaat porkkanamuffinit alla. Todella maittavia näistä tulikin, mutta varmuuden vuoksi ajattelin silti nimetä reseptin uudelleen; olivat nääs ihka ensimmäiset porkkanamuffarit, mitä olen koskaan tullut tehneeksi tai maistelleeksi, joten ties vaikka joskus törmäisin vieläkin herkullisempiin yksilöihin... : ) Kotivinkin reseptissä neuvottiin käyttämään taikinaan 100 grammaa saksan- tai pekaanipähkinää, mutta meidän marketista ei nyt sattunut löytymään kumpiakaan, joten korvasin ne pussillisella hasselpähkinärouhetta. Oikein hyvin tuntui sekin vaihtoehto toimivan.

Komeammalle puoliskolleni kiitokset muffinien kuvaamisesta! : )

Porkkanamuffinit (noin 22 kpl):

4½ dl porkkanaraastetta
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1½ tl kanelia
2 tl inkivääriä
80 g hasselpähkinärouhetta
1½ dl rypsiöljyä

Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, mausteet ja pähkinärouhe keskenään ja lisää seos vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vielä öljy ja porkkanaraaste ja sekoita sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Kuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl tomusokeria
1 sitruunan tai appelsiinin kuori
1 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Pinnalle:

hasselpähkinärouhetta

Pese sitruuna/appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori. Yhdistä kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja lusikoi tai pursota muffinien päälle. Koristele ripottelemalla pinnalle pähkinärouhetta. Kotivinkin mukaan nämä muffinit ovat parhaimmillaan vasta pari päivää leipomisen jälkeen, mutta koemaistelun perusteella sanoisin, että aika ihanalta maistuvat myöskin vastapaistettuina. : P