Pääsiäisen mämmikokeilut jatkuvat... Tämä jälkkäri-idea löytyi Valion nettikeittokirjasta. Maku oli ihan ok, mutta aika tuhtia tavaraahan mämmi on, joten kippoja ei välttämättä kannata täyttää aivan yhtä piripintaan kuin minä tein ;-)
(Ovat muuten suorastaan hiuksia harmaannuttavan hankalia kuvattavia tällaiset korkeassa lasissa olevat annokset, aargh! Pitäisiköhän sitä vähitellen ilmoittautua jollekin valokuvauksen abc-kurssille...)
Mämmimaljat
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2-3 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 prk säilykepersikkaa
n. 3 dl mämmiä
Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon rahka, sokerit ja inkivääri. Ota osa persikoista talteen koristelua varten ja soseuta loput hedelmät esim. sauvasekoittimella. Lisää persikkasose rahkan joukkoon. Kokoa jälkiruoat lusikoimalla astioihin kerroksittain mämmiä ja rahkaseosta, viimeistele annokset persikkaviipaleilla.
Kommentit