Viimeisiä kevätpäiviä viedään, ennen kuin kauan kaivattu kesä virallisesti alkaa - vielä siis ehtii leipoa tätä keväistä rahkapiirakkaa! (Vaikka tokihan tätä herkkua saa nimestä huolimatta tehdä ja syödä myös muina vuodenaikoina. : ) Piirakan voi hyvin valmistaa koristelua vaille valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Resepti on Serlan ja napattu talteen Kotikokki.netistä.

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tässä käyttämäni vuoan koko oli 23 cm). Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita murusten joukkoon sulatettu rasva. Levitä keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.

Täyte:

500 g maitorahkaa
300 g ranskankermaa
1 appelsiini
1 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3 munaa

Yhdistä kulhossa rahka ja ranskankerma. Lisää appelsiinista puristettu mehu, perunajauho, sokerit ja kaneli ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista 175-asteisen uunin alatasolla kypsäksi; alkuperäisen reseptin mukaan paistoaika olisi noin 35 minuuttia, itse pidin piirakkaa uunissa ainakin kolme varttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Päälle:

kiiviä
säilykepersikoita
mansikoita
sitruunamelissan tai mintun lehtiä

Pilko kiivit, persikat ja mansikat paloiksi ja asettele piirakan pinnalle. Viimeistele koristelu sitruunamelissan tai mintun lehdillä.