Kokeilen mielelläni reseptejä, joiden nimessä on mukana semmoisia määreitä kuin vaivaton, yksinkertainen tai iisi. Niinpä lisäsin oitis hiivan ja kardemumman kauppalistalle, kun törmäsin Valion sivuilla tähän helppojen rahkapullien ohjeeseen. Suht helppoja nämä olivatkin tehdä, mutta paljastettakoon, että kaikki ei silti mennyt niin kuin Strömsössä: taikina kyllä valmistui sutjakasti ja kohosi hienosti, mutta paistamisvaihe ei sujunut aivan toivotulla tavalla. Nakkasin pullat uuniin ja rupesin joutessani siivoilemaan keittiötä, ohjeen mukaan kun edessä oli suunnilleen 12 minuutin odottelu. Tiskit koneeseen, jauhot takaisin kaappiin, munankuoret biojätteisiin... Joskus yhdeksän minuutin kohdalla kuljin uunin ohi, kurkkasin pullia ja olin saada kohtauksen: ihan liian tummia jo siinä vaiheessa, aaargh! Äkkiä patakinnas kouraan ja pelastamaan mitä pelastettavissa oli! Tuonnempana kahvikupin äärellä saatoin jo huokaista helpotuksesta: haitta osoittautui lähinnä kosmeettiseksi eli pullat eivät maistuneet palaneilta, vaikka epäilyttävästi sellaisilta näyttivätkin. Onneksi ei ollut vieraita tulossa kahville. Ja blogin kannalta onni onnettomuudessa oli myös se, että kuin ihmeen kaupalla yksi yksilö välttyi liialliselta rusketukselta, niin kehtasin napata kuvan reseptin yhteyteen. : D Ensi kerralla taidan joka tapauksessa kokeilla piirun verran alhaisempaa paistolämpötilaa...Helpot rahkapullat (noin 15 kpl)

Taikina:

75 g voita
2½ dl maitoa
25 g (eli ½ palaa) hiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
6 dl vehnäjauhoja

Päälle:

munaa voiteluun
200 g sitruuna- tai muuta maustettua rahkaa
raesokeria

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Vatkaa joukkoon 4 dl vehnäjauhoja. Lisää taikinaan voisula ja sekoita sitten loput jauhot mukaan esim. puuhaarukalla, itse käytin ihan tavallista lusikkaa.

Voitele amerikanmuffinivuokien pohjat ja jaa taikina vuokiin, anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Tee pulliin syvennykset kahden pikkulusikan avulla ja jaa rahka syvennyksiin. Ripottele raesokeria reunoille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.