Elokuu alkoi (hyvä minä!) kevyen ja terveellisen kasvisruoan parissa. Samalla tuli paikattua yksi yleissivistyksessä ammottanut aukko, kun kipaisin hakemassa kaupasta paketin punaisia linssejä ja kokkasin elämäni ensimmäisen linssisapuskan. Vannon kyllä tämän kokeilunkin jälkeen edelleen enempi esmes suklaan ja vaahterasiirapin kuin linssien nimeen, mutta ajattelin silti yrittää ujuttaa tämän uuden tuttavuuden osaksi ruokavaliotani: linsseissä on näet runsaasti rautaa ja kuituja. Muitakin linssiohjeita saattaa siis blogiin putkahtaa jossakin vaiheessa :-)

1785311.jpg

Tähän keittoon otin mallia Pippurimyllyn Sannalta, jota täten nöyrimmästi kiitän sekä reseptistä että henkisestä tuesta linssiurani alkutaipaleella :-D

Tomaattinen linssisosekeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
5 dl vettä
1 yrttifondikuutio
500 g tomaattimurskaa
2 dl punaisia linssejä
10 isoa basilikan lehteä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia kattilan pohjalla pienessä tilkassa vettä, kunnes ne pehmenevät. Lisää kattilaan 5 dl vettä, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon fondikuutio. Lisää tomaattimurska ja huuhdellut linssit. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, lisää silputut basilikan lehdet hauduttamisen loppuvaiheessa. Soseuta keitto lopuksi sauvasekoittimella ja mausta pippurilla ja suolalla.