Tästä sunnuntaista tuli leivontapäivä, kun iski pakottava tarve saada pitkästä aikaa ihanaista Pätkis-kakkua. Ohjeen olen napannut aikoinaan Myllyn Parhaan sivuilta, jonne se oli päätynyt jonkin reseptikilpailun kautta. 

907221.jpg

Pohja:

150 g margariinia
6 Pätkis-patukkaa
2 dl maustamatonta jugurttia
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Sulata margariini ja lisää sitten sen joukkoon ohuiksi viipaleiksi leikatut Pätkikset. Sekoittele, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet. Lisää joukkoon jugurtti, kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele seos huolellisesti tasaiseksi massaksi esim. lusikalla, konetta ei tarvitse käyttää. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kypsä kakku vuoasta heti uunista ottamisen jälkeen ja jätä jäähtymään.

Kuorrutus:

200 g talous- tai muuta tummaa suklaata
100 g voita

Taittele suklaalevy paloiksi. Sulata suklaa ja voi mikrossa miedolla lämmöllä, sekoittele välillä. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.

Nyt kun ollaan jo syyskuun jälkipuoliskolla, täytynee alkaa hyväksyä se, että kesälaitumilla kirmailu on tämän vuoden osalta ohi. Leipomusten päällä voi kirmailu kuitenkin jatkua edelleen, joten Pätkis-kakku sai tällä kertaa koristeekseen valkosuklaasta pursotetun hevosen. Mallin kuviota varten löysin Sekasopan Marielta, kiitokset sinne! Suklaahahmoa askarrellessa kiristyi pinna sen verran, että en enää jaksanut yhtään panostaa nurmikenttään, jota olin suunnitellut hepan juoksentelualustaksi; mutta ehkä tuosta nytkin voi hyvällä tahdolla arvata, mitä vihreä marsipaanipötkylä on esittävinään... ;-)