Kiitos, kiitos, kiltit tangot! Tässäpä oiva resepti, joka pelastaa päivän silloin, kun leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään ja jotain purtavaa pitäisi kuitenkin iltateen kaveriksi saada. Aineksetkin ovat niin peruskauraa, että kauppareissu tuskin on tarpeen ennen leivontapuuhiin ryhtymistä; ja sehän tässä tietysti oli ideanakin, sillä voisihan sieltä kaupasta saman tien napata sen uupuvan leivän, jos kerran ostoksille raahautuisi. : )

Nämä juustoiset tangot ovat maittavia sellaisenaan, mutta varmaan sopisivat hyvin myös jossakin herkkukastikkeessa dipattaviksi. (Slurps, täytyypä kokeilla joskus.) Ohjeen nappasin jälleen Sunnuntain sivuilta.

1239131273_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juustotangot

100 g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
100 g juustoraastetta
---
kananmunaa voiteluun
juustoraastetta pinnalle

Nypi huoneenlämpöinen margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina kylmään noin puoleksi tunniksi.

Kauli taikinasta levy, jonka koko on noin 16x24 cm. Leikkaa levy taikinapyörällä suikaleiksi (suunnilleen 8x1,5 cm) ja voitele ne kananmunalla. Ripottele tankojen pinnalle juustoraastetta ja paista 225-asteisen uunin ylätasolla 8-10 minuuttia.