Tämän kaakun reseptin ehdin luultavasti naputella blogiin vasta joskus sunnuntai-iltana, jahka olen palannut pieneltä rentoutumisreissultani takaisin kotomaan kamaralle. Tässä kuitenkin jo hieman esimakua kuvan muodossa :-) Oikein mukavaa ja toivon mukaan myös aurinkoista alkavaa viikonloppua kaikille, palataan pian!

Edit 24.8.2008: No niin, kotona ollaan jälleen (valitettavasti), joten pääsen nyt paljastamaan teille tämän punaherukkakakun ohjeen. Resepti on tällä kertaa omien harmaiden aivosolusteni tuotantoa, sillä minua pyydettiin leipomaan herukkainen kakku eikä moisen ohjetta sattunut olemaan valmiina takataskussa.

1841860.jpg

Pohja:

200 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä (löytyy ainakin Jyväshyvän valikoimista)
50 g margariinia

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat ensimmäisen täytekerroksen.

Vaniljatäyte:

3 liivatelehteä
2½ dl Flora Vanillaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl kookosmaitoa

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan vähintään viideksi minuutiksi. Vatkaa Vanilla pehmeäksi vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Kuumenna kookosmaito kattilassa kiehumispisteeseen ja sulata sen joukkoon liivatteet, joista olet puristanut ylimääräiset vedet pois. Liruta hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana vaniljavaahdon sekaan; sekoita samalla voimakkaasti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Punaherukkatäyte:

4 liivatelehteä
4 dl punaherukoita
1 dl tomusokeria
2½ dl Flora Vispiä
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
½ dl kookosmaitoa

Laita liivatelehdet likoamaan. Soseuta punaherukat esim. sauvasekoittimella ja makeuta sose tomusokerilla; minä käytin pakastimesta otettuja kohmeisia viinimarjoja ja sain neljästä desistä marjoja suunnilleen 2½ dl valmista sosetta. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja herukkasose. Tässä vaiheessa kannattaa täytettä maistaa; jos se vaikuttaa liian kirpsakalta, hulauta joukkoon lisää tomusokeria. Sulata puristetut liivatelehdet kuumaan kookosmaitoon ja liruttele liivateneste täytemassaan koko ajan huolellisesti sekoittaen. Levitä herukkatäyte varovasti vuokaan vaniljatäytteen päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.

Lopuksi vielä muutama vink-vink: Halutessasi voit paseerata herukat (eli painella ne siivilän läpi), niin saat täytteestä sileämmän. Yksi tämän testikaakun maistelijoista nimittäin valitti, että täytteeseen jääneet marjojen kovat osat eivät tuntuneet mukavalta suussa... Jos et ole suuri viinimarjojen ystävä, voit korvata herukat osittain tai kokonaan vadelmilla.