Päivän ruokalistalla piti alun perin olla jauhelihasapuskaa, mutta suunnitelmat muuttuivat lennossa (jälleen kerran, heh) ja päädyinkin jatkamaan kasvislinjalla. Aiemmista kokkailuista oli nimittäin jäänyt yli tuoretta basilikaa sun muuta, mistä piti pikaisesti hankkiutua eroon, ja mieleen muistui makaronivuoka, jonka taannoin nappasin Sekasopan Marielta kokeiltavien reseptien listalleni. Alkuperäinen ohje löytyy täältä, alla ovat minun käyttämäni ainekset.

1388474.jpg

Kasvissyöjän makaronivuoka

1 pss eli 400 g tummaa makaronia
vettä
(oliivi)öljyä
suolaa
---
50 g valkosipulituorejuustoa
2 tölkkiä tomaattimurskaa
½ punasipuli
½ ruukkua tuoretta basilikaa
2 rkl pestoa
mustapippuria
---
175 g viipaloitua mozzarellaa
emmentalraastetta

Keitä pasta lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta makaronit lävikössä ja kaada ne uunivuokaan. Sekoittele joukkoon valkosipulituorejuusto nokareina. (Tuorejuustoa voisi muuten hyvin laittaa enemmänkin kuin ohjeessa on mainittu, se toi kivasti lisämakua; minulla nyt sattui olemaan jäljellä vain tuo puolikas pienestä purkista...)

Kaada tomaattimurska kulhoon ja sekoita sen joukkoon pieneksi silputtu punasipuli ja hienonnettu basilika. Mausta pestolla ja pippurilla. Levitä tomaattikastike vuokaan makaronien päälle.

Asettele mozzarellaviipaleet tasaisesti tomaattikastikkeen päälle ja lado viipaleille basilikanlehtiä. Ripottele pinnalle vielä emmentalraastetta. Paista 225 asteen lämmössä 20-30 minuuttia eli kunnes juustot ovat sopivasti sulaneet.