Sarjassamme helppoa ja hyvää... Tällä vanhalla Yhteishyvän ohjeella meillä on tehty kiisseliä jo monet kerrat, emmekä ainakaan vielä ole makuun kyllästyneet :-) Värinsä puolestahan tämä sopii vallan mainiosti pääsiäisen ajan jälkkäriksi tai välipalaksi, vai mitä?
Hedelmäkiisseli
1 prk ananaspaloja
7 dl appelsiini-mangomehua
3 rkl perunajauhoja
(1-2 rkl sokeria)
2 kiiviä
1 banaani
Valuta ananaspurkista liemi kattilaan. Lisää appelsiini-mangomehu, perunajauhot ja halutessasi hieman sokeria. (Alkuperäisen ohjeen mukaan kiisseliin tulisi peräti 4 rkl sokeria, mutta eiköhän sitä tule toimeen ilman yhtäkään lusikallista: ovathan nuo hedelmämehutkin jo valmiiksi melko makeita...) Kuumenna seos koko ajan hämmennellen, anna kiehahtaa ja siirrä sitten kattila pois levyltä. Ripottele pinnalle sokeria.
Kun kiisseli on jäähtynyt, sekoita sen joukkoon ananaspalat, lohkotut kiivit ja banaaniviipaleet. Tarjoile jääkaappikylmänä.
Kommentit