Tänään Canelian keittiössä käytettiin itsenäisyyspäivän kunniaksi kotimaisia raaka-aineita: ruisjauhoja ja puolukkaa. Tämän piirakan ohjeen löysin jauhopussin kyljestä enkä tällä kertaa tehnyt juurikaan muutoksia alkuperäiseen reseptiin, lisäsin vain hieman mausteita. Piirakka oli todella helppo ja nopea valmistaa ja se maistui oikein hyvältä, kannattaa kokeilla :-) Kovasti onnea 90-vuotiaalle Suomelle!

1113225.jpg

Pohja:

1½ dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
½ dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 tl kardemummaa

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää niiden joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille.

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
¾ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia

Pinnalle:

2½ dl puolukoita

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle puolukat. Paista uunin alatasolla 200 asteen lämmössä noin 25 minuuttia. Halutessasi voit tarjota piirakan kanssa esim. vaniljalla maustettua kermavaahtoa.