Se siitä mökkijuhannuksesta sitten, pari päivää hujahti lorvaillessa kuin siivillä. Laiskotteluun liittyen löysin muuten juuri netistä elämänviisauden, joka sopii kaltaiselleni puolisavolaiselle vallan mainiosti:

"Kaks syytä olla tekemättä mittään:

  1. Oot yrittännä sitä ennennii.
  2. Et oo ennenkään yrittännä sitä."

Etelä-Savossa ei liiemmin aurinkorasvoja tarvinnut, vaan sää oli enimmäkseen kovin viileä ja vähän väliä satoi satoi ropisi, pili-pili-pom. Mutta eivät ne pilvet sentään IHAN koko ajan täysin sysimustia olleet, katsokaa vaikka tuosta alta. (Juu, piti tosiaan napata kuva todisteeksi tästä ihmeestä. :D) Ja suvaitsihan se aurinkokin viimein tulla esiin sitten sunnuntaina, kun koitti kotiinlähdön aika - ah, niin perinteikästä...

1245691449_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaan säästä viis, kivaa oli joka tapauksessa; mitäpä sitä ihminen muuta viihtyäkseen tarvitsee kuin mukavaa seuraa ja maittavaa ruokaa? Sitä paitsi saunan lauteilla vihdan viuhuessa tarkenikin vallan mainiosti. : ) Talviturkki yllättäen otti ja tipahti yltäni järveen lievän painostuksen jälkeen, vaikka laiturin tuolla puolen ei järin lämmin vielä ollutkaan: vesi oli vasta 14-asteista, hurrr.

Ruoanlaitto oli ehtaan kesämökkityyliin varsin grillailupainotteista. Pakolliset makkarat tuli käryteltyä ja pihvit maisteltua, mutta ainakin omat suosikkini löytyivät kasvispuolelta. Esimerkiksi maissi on kerrassaan i-ha-naa!

1245691433_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vielä maissiakin paremmin maittoi tämä kahvin kera nautittu kesän ensimmäinen manssukakku, vaikka ei omaa tuotantoa ollutkaan (tai ehkä juuri siksi, heh). Valmiin torttupohjan päällä mansikkasurvosta, kermavaahtoa, tuoreita mollukoita ja omalta kasvimaalta poimittuja mintun lehtiä, oi autuutta! Olisin varmaan voinut ahmaista tuon herkun kokonaan omaan kitaani, jos vain muut olisivat hetkeksi kääntäneet selkänsä...

1245691411_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään jatkui jälleen arkinen aherrus, joten vähään aikaan en taidakaan ennättää mökkeilemään. Näiden tunnelmapalojen jälkeen on siis tiedossa taas kaupunkimaisemissa tehtailtua sapuskaa; ainakin se lupailemani voileipäkakkupostaus on tulossa ihan tässä lähipäivinä, joten pysykäähän kuulolla!