Tällaisia herkkupaloja leivoin tänään. Alun perin olin suunnitellut käyttäväni mansikoita, mutta eipä mollukoita tietenkään löytynyt pakastimen kätköistä nyt, kun olisin niitä kaivannut; niinpä makua pääsivät tällä kertaa antamaan vadelma, valkosuklaa ja vanilja. Aiemmin leipomani Susu-piirakan jäljiltä keittiössä kummitteli avonainen pussukka vaniljakreemijauhetta, joten päätin samalla testata, miten se soveltuisi osaksi muffinitaikinaa. Oli kyllä varsin onnistunut kokeilu: muffineista tuli melkoisen hyviä, vaikka itse sanonkin :-)

Näiden kuvien myötä toivottelen teille kaikille oikein mukavaa ystävänpäivää! Ottakaahan tästä maistiaisia, olkaa hyvät:

1291480.jpg

1291483.jpg

Sydänystävän muffinit

2 dl maitoa
¾ dl vaniljakreemijauhetta
2 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl Flora Culinessea tms. juoksevaa rasvaa
n. 75 g valkosuklaata
12-16 vadelmaa

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään maitoon ja vatkaa seosta voimakkaasti minuutti tai pari, jätä sitten tekeytymään. Vispaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri) keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaan juokseva rasva, veitsellä pieniksi paloiksi leikattu valkosuklaa ja valmis vaniljakreemi.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paina kunkin muffinin keskelle yksi vadelma. Paista noin 15 minuuttia 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla. Valkosuklaan maku taitaa päästä parhaiten oikeuksiinsa vasta leipomista seuraavana päivänä, mutta nämä muffinit olivat kyllä todella makoisia myös aivan tuoreina, slurps!

Taikina riittää 12-16 muffiniin riippuen mm. siitä, kuinka paljon sitä katoaa matkan varrella leipurin ja/tai pikku apureiden suihin; ei nimittäin taikinakaan erityisen pahaa ollut, vink-vink ;-)