Muutama viikko sitten bongasin Hellapoliisilta ohjeen rouheisiin mustikka-kauramuffineihin ja päätin testata samaa reseptiä punaviinimarjoilla. Ihan hyvin toimi; nämä ovat kivoja perusmuffareita kahvikupposen tai teemukillisen kera nautittavaksi ja herukat voi siis halutessaan korvata muilla marjoilla. Itse tykkään käsitellä pikkuisen löysempää taikinaa, joten ensi kerralla laittaisin varmaan hieman vähemmän vehnäjauhoja kuin ohjeessa mainitut neljä desiä.

Kauraisat herukkamuffinit

150 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
200 g vaniljarahkaa
3-4 dl punaherukoita

Sulata rasva. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaurahiutaleet. Riko munat kulhoon ja lisää kaikki muut ainekset, sekoita tasaiseksi taikinaksi esim. puuhaarukalla. Kääntele marjat joukkoon viimeisenä. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Halutessasi voit sihdata jäähtyneiden muffinien pinnalle hieman tomusokeria.

Näiden herkkujen leipomisesta on tosiaan vierähtänyt jo pari viikkoa, mutta muistaakseni sain taikinasta suunnilleen 16 muffaria. Ja ehkä olisin saanut yhden enemmänkin, jollen olisi tapani mukaan maistellut taikinaa matkan varrella... : P