Sitä voi sitten näköjään ruishiutaleistakin tehdä vallan maistuvaa jälkiruokaa, enpä olisi arvannut... :-) Tulostin tämän herkun ohjeen talteen viime viikolla joltakin nettisivulta, joka nyt tuntuu kadonneen kuin tuhka tuuleen; muistelisin kuitenkin, että kyseessä on K-kaupan resepti. Ruishiutaleita ja kermaa laitoin enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa mainittiin, alla ovat minun käyttämäni määrät.

1978600.jpg

Puolukka-ruisherkku (4 annosta)

1 dl ruishiutaleita
1½ dl puolukoita
2 dl vispikermaa
1 dl maustamatonta jugurttia
2 tl vaniljasokeria
sokeria
kinuskikastiketta

Paahda ruishiutaleet paistinpannulla ilman rasvaa. Kääntele puolukoiden joukkoon ruokalusikallinen sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon sekaan jugurtti, makeuta vaniljasokerilla ja sokerilla oman makusi mukaan. Kokoa aineksista annokset jälkiruoka-astioihin ja valuta päällimmäiseksi hieman kinuskikastiketta.