Olettekos tänä helteisenä kesäpäivänä tulleet ajatelleeksi, että nyt on PUOLIJOULU? (No niinpä niin, luultavasti ette. : ) Tänään ollaan siis tismalleen kahden joulun välissä: puoli vuotta on kulunut edellisestä joulupäivästä ja toinen mokoma on matkaa seuraavaan. Tämän merkittävän juhlan kunniaksi oli toki syytä loihtia jotakin asianmukaista herkkua...

Kinkkua ja laatikoita en nyt tähän hätään ennättänyt kokkailla, kun puolijoulu osui tänä vuonna ikävästi keskelle työntäyteistä viikkoa, mutta kyllä sitä nyt aina yhden yksinkertaisen kakun sentään ehtii leipaista. Valinta osui tähän maittavaan suklaapiparkakkuun, jonka ohje on lähtöisin Sanna Töringen Suklaata ja kahvihetkiä -kirjasesta. Levisi kyllä jänskän jouluinen tuoksu kotiin, kun paistelin tuota kanelilla ja neilikalla maustettua kakkua; osaatte varmaan kuvitella. Tämän reseptin myötä toivottelen teille kaikille oikein iloista puolijoulua! :D

1245953361_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pehmeä suklaapiparkakku

2 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
200 g kermaviiliä
75 g voita

Voitele ja jauhota kakkuvuoka; minä käytin jälleen uskollista 24 cm:n irtopohjavuokaani, mutta tähän sopisi varmaan hyvin myös jonkinlainen kahvikakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vaahdon joukkoon. Lisää vielä kermaviili ja sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Kakun kera tarjottavaksi tein kanelivaahtoa, joka muuten (vink-vink) maistui melkoisen hyvältä myös kuuman kaakaon kanssa. Tarkoitus oli viimeistellä annokset säilykehedelmillä, mutta suunnitelmiin tuli pakollinen muutos, kun tölkinavaaja ei ottanut löytyäkseen tiiviistä etsinnöistä huolimatta. Vaan ehkä ihan hyvä niin: nuo punaiset cocktailkirsikat taitavatkin sopia paremmin jouluisen kakun koristeeksi. : )

Kanelivaahto

2 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla ja kanelilla.