tiistai, 19. kesäkuu 2012
Kinuskinen raparperipiirakka
Pohja:
75 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa
Täyte:
noin 4 raparperin vartta
2 dl kinuskikastiketta
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seosta taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä voideltuun piirakkavuokaan. Minulla oli käytössä tuommoinen tuiki tavallinen Pyrexin lasivuoka, koska kesämökin kaapeista ei muunlaisia löytynyt, ja ihan hyvin onnistui piirakka siinäkin. Mutta jos on valinnanvaraa, niin suosittelen silti hieman korkeammilla reunoilla varustettua vuokaa, jotta täytteen kinuskikastiketta ei vahingossakaan kuohu yli laitojen uunin pohjalle.
Kuori raparperin varret ja leikkaa ne palasiksi. Ripottele palat taikinapohjalle ja valuta päälle kinuskikastike. Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoile jäähtynyt piirakka vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa ja nauti kesästä! <3
Kommentit