On tässä tullut pisteltyä poskeen - öhöm, köh - jokunen suklaamuffini, niin että jospa sitä välillä kääntäisi taas vähän kevyemmän vaihteen päälle... Ostoskori oli kyllä melkoisen täynnä vihreää tämän päivän kauppareissun päätteeksi, kun olin vihdoin saanut kerättyä kasaan kaikki rehut tätä salaattivadillista varten. Jotain uuttakin opin vihannesosastolla pyöriessäni: rucolaa näyttää olevan tarjolla ainakin kahta erilaista sorttia, sitä perinteistä (tai ainakin minulle entuudestaan tutumpaa) kapealehtistä villirucolaa ja isompilehtistä salaattirucolaa. Sivistävää tämä ruokabloggailu :-)

1865077.jpg

Rucolasalaatti

½ dl pinjansiemeniä
50 g mozzarellaa
1 ruukku rucolaa
1 rasia miniluumutomaatteja
1 ruukku herneenversoja
10 lehteä basilikaa

Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Leikkaa mozzarella viipaleiksi. Huuhtele rucola ja tomaatit. Kokoa aineksista kaunis salaatti laakealle tarjoiluastialle.

Tarkoitus oli muuten laittaa tähän salaattiin parmesaanilastuja, mutta kuka lie lahopää unohtanut kirjata kyseisen tuotteen kauppalistalle. ;-) Vaan eipä hätää, mozzarella osoittautui vallan mainioksi stuntmieheksi ei kun siis stuntjuustoksi.