Vihdoin ja viimein pääsin testaamaan tätä Kinuskikissan kehittelemää kivaa piirakkaohjetta. Makunystyräni arvioivat lopputuloksen oikein maukkaaksi - ei kovinkaan yllättävää ottaen huomioon, että allekirjoittanut tykkää kovasti sekä pähkinöistä, suklaasta että pähkinäsuklaasta. : ) Jotta täyte ehtii kunnolla jähmettyä, kannattaa tortun antaa tekeytyä jääkaapissa useampia tunteja; sen voi hyvin leipoa valmiiksi vaikka jo herkutteluhetkeä edeltävänä iltana.

Koristeeksi käytin Sokokselta löytämiäni vaaleanpuna-valkoisia vaahtokarkkisydämiä, jotka eivät muuten nekään maistuneet yhtään pöllömmiltä. Aika söpösiäkin kaiken lisäksi, vai mitä? <3

Pohja:

125 g margariinia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä margariini ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 10-12 minuuttia.

Kostutus:

1/4 dl maitoa

Täyte:

2½ dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl Nutellaa tms. pähkinäsuklaalevitettä

Kostuta torttupohja maidolla. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon huolellisesti tuorejuusto ja Nutella. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta torttu jääkaappiin hyytymään. Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.