Tänään oli vaihteeksi kunnon ruoan vuoro. Sain taannoin ystävältä lahjaksi keittiötarvikepaketin, jossa oli mukana mm. purkki garam masalaa, ja päätin nyt vihdoin testata tätä maustehyllyni uutta asukkia. Pirkan sivuilta löytyi kiva intialaisen broileriherkun ohje, ja lisukkeeksi valmistin kookosriisiä Valion Ruoka Cocos & Lime -purkin takana olleen reseptin mukaan. Halusin kokeilla ohjeita sellaisinaan, joten aika tarkalleen noudatin niitä; pari hyvin pientä muutosta jouduin kuitenkin tekemään, koska kaapista ei tällä kertaa löytynyt ihan kaikkia tarvikkeita.

738827.jpg

Intialainen banaanibroileri

1 pkt marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 dl vettä
1 rkl currya
1 tl garam masalaa
1/2 kanaliemikuutio
1 banaani
2 dl ruokakermaa
1 rkl sitruunan mehua
3/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Silppua sipuli pieneksi. Kypsennä broilerisuikaleet tilkassa öljyä ja lisää sitten sipuli joukkoon. Kun sipuli on kuullottunut, mittaa mukaan vesi, curry, garam masala ja kanaliemikuutio. Jätä kannen alle hautumaan kymmeneksi minuutiksi.

Muussaa sillä välin banaani haarukalla ja sekoita siihen ruokakerma, sitruunan mehu, suola ja valkopippuri. (Yksi banaani antoi kastikkeelle melko miedon maun, joten voisin harkita käyttäväni ruokaan ensi kerralla puolitoista tai ehkä jopa kaksi kokonaista banaania, hedelmän koosta riippuen tietysti.) Lisää banaaniseos pannulle broilerien joukkoon ja kuumenna vielä hetki.

Kookosriisi

1 prk Valio Ruoka Cocos & Lime -valmistetta
3 dl vettä
1½ dl basmatiriisiä
1/4 tl suolaa

Kaada kattilaan vesi ja Cocos & Lime ja kiehauta. Lisää mukaan riisit ja anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt (noin 15 minuuttia); sekoittele välillä. Mausta suolalla ja anna vielä hetkisen hautua kannen alla ennen herkuttelua.

Oli muuten makoisaa ruokaa, suosittelen kokeilemaan näitä ohjeita!