Heipä hei, ystävät kalliit! Pahoittelut blogissa viime viikkoina vallinneesta hiljaisuudesta; syksyn kiireet ja väsymys ovat vaatineet veronsa, enkä ole juurikaan jaksanut touhuilla keittiön puolella. Pari kaakkua sain aikaiseksi syyskuussa pidettyihin kekkereihin, mutta nekin herkut jäivät valitettavasti kuvaamatta. (Taitaa siis olla pakko leipoa niitä joskus uudestaan - ihan vain siitä syystä, että saan kakut laitettua blogiin... Voi harmin paikka. )

Lähdetään kumminkin sunnuntain kunniaksi liikkeelle ihan oikealla ruoalla. Tänään kaivoin pitkästä aikaa kattilat ja kauhat kaappien kätköistä esiin, ja testaukseen pääsi tämä Arlan kiva kasvisresepti:

Raejuusto-kasvislaatikko

2½ dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 pss (½ g) sahramia
200 g pakastemaissia
200 g parsakaalia
1 purjo
300 g kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
250 g feta-oliivi-raejuustoa (Arla Keso)
suolaa
mustapippuria
2 munaa
3 dl maitoa

Keitä riisi kypsäksi sahramilla maustetussa kanaliemessä. Ota pakkasesta maissi sulamaan (ja parsakaali, jollet käytä tuoretta). Pese purjo ja leikkaa se viipaleiksi. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuumenna isossa pannussa tilkka rasvaa, lisää kaikki kasvikset ja paistele niitä muutama minuutti.

Laita uunivuokaan riisi, kasvikset ja raejuusto. Kääntele ainekset sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada lopuksi päälle munamaito ja kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana salaatin kera tai vaikkapa kananpojan fileepihvien lisukkeena. Loppuun vielä hieman väriterapiaa vaihekuvan muodossa; tässä laatikko komeilee ruskan kirjavana vähän ennen uuniin laittamista. : )