Löysin heinäkuun lopulla bloggailijakollegan sivuilta tämän piirakkareseptin, jonka lisäsin oitis kokeiltavien listalleni. Nyt päätin vihdoin ryhtyä testauspuuhiin, ja ajoitus olikin aika mainio: lähikaupassa sattuivat Kismetit olemaan sopivasti tarjouksessa :-) Tässäpä siis Kismet-rahkapiirakkaa á la Make - suklaata tosin laitoin reilusti enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa oli mainittu, kun sitä nyt sattui olemaan... Slurps.
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna huolellisesti sekoittaen ja lopuksi keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
8 palaa maitosuklaata
2 Kismet-patukkaa (eli yht. 110 g)
200 g vaniljatuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 muna
Sulata maitosuklaa ja leikkaa Kismetit veitsellä murusiksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, sokerit, kananmuna ja suklaat. Levitä täyte pohjan päälle ja paista puolisen tuntia 200 asteen lämmössä.
Kommentit