Perunamaan Jennyltä löysin taannoin ohjeen tähän keittoon, joka kuulosti niin jänskältä, että en millään malttanut olla itsekin sitä kokeilematta. Mukavan erilainen makuelämys kyllä, testatkaa ihmeessä muutkin! Soppaan käytettävä maapähkinälevite oli minulle uusi tuttavuus, mutta nyt olen varastoinut korvan taakse jo pari muutakin pähkinäistä reseptiä vuoroaan odottelemaan. : )

Maapähkinäkeitto

2 sipulia
4-6 kynttä valkosipulia
2 punaista paprikaa
2 chilipaprikaa
4 rkl öljyä
4 tomaattia
300 g maapähkinälevitettä
½ l kanalientä

Leikkaa sipuli kuutioiksi ja hienonna valkosipulin kynnet. Poista paprikasta ja chilistä siemenet - vahingosta viisastuneena suosittelen käyttämään suojakäsineitä! ; ) - ja pilko paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja paista kasvikset siinä kypsäksi.

Lisää kattilaan paloitellut tomaatit ja hurauta kasvikset sauvasekoittimella soseeksi. Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja hämmentele muutama minuutti. Lisää lopuksi kanaliemi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. (Alkuperäisessä ohjeessa kanalientä oli huimat kaksi litraa; Jenny oli laittanut suunnilleen litran ja itselleni riitti tällä kertaa tuo puolikas.) Tarjoile keitto kuumana leivän kera.

*****

Eilisiltana kävin muuten jälleen hakemassa postikonttorista kerrassaan iiiiiihanan paketin: Salaisen LeivontaYstäväni lähettämä joulukuun ylläri oli saapunut onnellisesti perille. Jippii! Paketin sisältöön palaan myöhemmin tällä viikolla, kunhan olen ensin päässyt kuvaamaan sen. : )