Tänään oli taas aika pölistellä jauhoja. Arleena oli vastikään leiponut banaanipiirasta Alex Nurmen reseptin pohjalta, enkä sitten malttanut minäkään olla ohjetta testaamatta. Piiras ei maistunut lainkaan pöllömmältä, etenkään lämpimänä ja vaniljajäätelöpalluran kera tarjoiltuna :-) Alla ohje, jossa pari pientä muutosta à la Canelia.

1761434.jpg

Pohja:

150 g margariinia
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

Vatkaa huoneenlämmössä hieman pehmennyt margariini ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja lisää seos vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

2 banaania
200 g kermaviiliä
1 muna
3 rkl fariinisokeria
½ dl kookoshiutaleita

Asettele viipaloidut banaanit vuokaan taikinapohjan päälle. Yhdistä kermaviili ja täytteen muut ainekset keskenään ja levitä seos banaanien päälle. Paista piirasta 175-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia. Herkun voit tarjoilla joko lämpimänä tai jäähtyneenä ja kaveriksi sopii hyvin kaikki vaniljainen: jäätelö, kastike tai kermavaahto.