Tässäpä oikein maukas broiskuruoka, joka sopii tarjottavaksi sekä arki-illan ateriana että hieman hienommassakin tilaisuudessa. Jotakin etäisesti tätä muistuttavaa herkkua pääsin taannoin maistelemaan, kun kyläilin vanhempieni luona, ja pitihän siitä sitten tietysti kehitellä oma sovellutus. : ) Vaivattoman valmistuksen takaavat valmiiksi maustetut broilerinfileet ja Flora ruoka Maku -valmiste, joka on mielestäni tosi kätevä tuote; nimi vain saisi olla hieman lyhyempi ja ytimekkäämpi...

1243361474_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paprikan ystävän parmesaanikana

1 pkt (560 g) Atrian pehmeän pippurisia broilerinfileitä
2 eriväristä paprikaa
1 chilipaprika
40 g eli noin 1 dl parmesaaniraastetta
2½ dl Flora ruoka Maku Paahdettu valkosipuli & sitruunatimjami -valmistetta

Ruskista broilerinfileet kevyesti pannulla molemmin puolin ja lado ne sitten limittäin uunivuokaan siten, että vuoan reunoille jää hieman tyhjää tilaa; itselläni on käytössä pienehkö suorakaiteen muotoinen lasivuoka. Leikkaa osa paprikoista pitkiksi suikaleiksi ja asettele ne kanojen kanssa lomittain, aina muutama suikale kuhunkin väliin. Pilko loput paprikat (ja lisäpotkua halutessasi chilipaprika) pieniksi kuutioiksi ja ripottele ne vuoan reunoille broilereiden viereen. Hunnuta fileet parmesaaniraasteella ja kaada lopuksi Flora ruoka Maku kastikkeeksi reunoille paprikakuutioiden päälle. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 35 minuuttia.

Yllä olevassa vaihekuvassa vuoan kokoaminen on jo voiton puolella, seuraavaksi vain parmesaanin ja kastikkeen lisäys ja sitten uuniin...

2091479.jpg

Ruoan kypsyessä ehdit hyvin valmistaa lisäkeriisin. Tähän annokseen valitsin pitkäjyväisen ja villiriisin sekoitusta, johon olen nyt tykästynyt ja jota on tullut viime aikoina monesti käytettyä basmatin ja muiden vanhojen tuttujen sijasta. Suosittelen!