Hmh, taisi päästä vierähtämään kokonainen kuukausi (!) siitä, kun olen viimeksi kokkaillut kunnollista ruokaa. Nyt oli siis korkea aika kaivaa taas kipot ja kattilat esiin ja laittaa uuni lämpeämään. Tällaiselta näytti meidän perheen päivällinen tänään:

906817.jpg

Pekaanibroilerit (kolmelle)

Tämän kiintoisan broileriruoan reseptin löysin elokuun lopulla ilmestyneestä RuokaPirkka-lehdestä. Hieman jouduin muuttelemaan alkuperäistä ohjetta, koska avokkini ei löytänyt kaupasta kevätsipulia ja toi sen sijaan punasipulin... :-)

3 kpl hunajamarinoituja broilerinfileepihvejä
75 g ranskankermaa
2 rkl Dijon-sinappia
1 rkl maitoa
½ punasipuli
70 g pekaanipähkinöitä

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kuin aloitat ruoan valmistamisen. Sekoita kulhossa tai syvällä lautasella keskenään ranskankerma, sinappi, maito ja pieneksi silputtu sipuli. Hienonna pekaanipähkinät rouheeksi ja kaada se omalle lautaselleen.

Kääntele broilerit ensin ranskankermaseoksessa ja kasta sitten toinen puoli pähkinärouheeseen. Asettele fileet uunivuokaan (tai pellille leivinpaperin päälle) pähkinäpuoli ylöspäin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tuo ohjeen ranskankermamäärä on muuten tarkoitettu alun perin kuudelle broilerinfileelle, joten sitä tuli hieman turhan paljon nyt, kun meillä oli vain kolme tipua. Vaan eipä ainakaan loppunut kesken...

Maissiriisi

Keitä jasmiini- tm. riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja lisää kattilaan keittämisen loppuvaiheessa pakastemaissia n. ½ dl kutakin ruokailijaa kohden.

Rakuunadippi

150 g ranskankermaa
1 rkl Dijon-sinappia
1½ rkl hunajaa
1 tl rakuunaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoa dippi broilerin ja riisin kanssa.