Pari viikkoa kului kuin siivillä ilman minkäänlaisia leivonta- tai kokkausharjoituksia, mutta tänään marssin takaisin keittiöön jatkamaan treenejä. Olipa mukavaa touhuilla vatkaimen kanssa pienen tauon jälkeen - ja mukavaa oli toki myös maistella lopputulosta, namskis! : ) Tämän marengilla hunnutetun piirakan ohjeen nappasin aikoinaan talteen Kirsin keittiöstä, kiitokset sinne ihanasta vinkistä. Muuten mentiin tismalleen alkuperäisen reseptin mukaan, mutta mustikat päätin tällä kertaa vaihtaa vadelmiin.

1243008385_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

1 pkt (400 g) valmista murotaikinaa

Täyte:

200 g pakastevadelmia
1 muna
½ dl sokeria
1 prk (200 g) vaniljarahkaa

Marenki:

3 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

Ota taikina pakkasesta huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista. Painele sulanut taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä jäiset vadelmat taikinapohjalle. Sekoita kananmuna, sokeri ja rahka keskenään ja kaada seos vuokaan marjojen päälle. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Valmista piirakan paistuessa marenki: vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki kypsän piirakan päälle ja nosta takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, jotta marengin pinta saa hieman väriä. Tässäpä piirakka ennen marengin lisäämistä; hyvin olisi varmasti nassuihin ja massuihin uponnut tuossakin muodossa. : )

1243007731_img-d41d8cd98f00b204e9800998e