Kuohukerman viimeinen käyttöpäivä oli käsillä, joten oli pakko taas kehitellä iltapalaksi jonkin sortin jälkkäri - voi meitä poloisia, kun jouduimme jälleen herkuttelemaan ;-) Päähän pälkähti ajatus suklaamoussesta, mutta kahlattuani läpi useampia reseptejä huomasin, että monissa ohjeissa puhuttiin valkuaisten ja keltuaisten erottelemisesta, enkä jaksanut enää iltamyöhään ryhtyä niin mutkikkaisiin toimenpiteisiin... Niinpä päädyin testaamaan tällaista hyvin vaivatonta jälkkäriä:

1352580.jpg

Herkkusuun helppo suklaavaahto

2 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
2 tl vaniljasokeria
½ dl Baileysiä (tms. kermalikööriä)

Mittaa kerma kulhoon ja lämmitä mikrossa kuumaksi. Sulata paloiteltu suklaa kerman joukkoon ja mausta vaniljasokerilla. Lisää lopuksi likööri ja siirrä seos kylmään jäähtymään; minä vein kulhon tällä kertaa parvekkeelle jäähylle, kun siellä sattui olemaan sopivan vilpoista :-)

Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja lusikoi tarjoiluastioihin. Tarjoa suklaavaahdon kanssa Flora Vanillaa ja viipaloituja mansikoita. Vaahdosta tuli melko voimakkaan makuista, ja Baileysillä maustettuna se sopii mainiosti aikuisten herkuksi; myös likööriloraukseton versio olisi varmasti hyvää, jos haluaa jättää K-18 -merkinnän jälkkäristä pois...