Pyörähdin tuossa päivänä muutamana Sinooperissa, varmaankin ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella. Aikomukseni oli lähinnä etsiskellä koristenauhaa tulevaa vaippakakkuprojektia varten, mutta huvikseni kiertelin samalla katsomassa, mitä muuta kaupan valikoimiin kuuluu. Rupesi vallan harmittamaan, että en oikein ole askarteluihmisiä: niin paljon kaikkea pientä kivaa, tosi söpöjä Tilda-juttuja ja ties mitä! Sabluunahyllyn kohdalla pysähdyin vähän pidemmäksi aikaa ja siitä se ajatus sitten lähti... : D Nappasin mukaani suloisen kirahvisabluunan, jonka avulla voi kätevästi tehdä kuvioita vaikkapa kankaalle tai paperille. Ja ihan hyvin näköjään onnistui myös kakun koristelu askartelukaupan tuotteella, nyt on sekin testattu. : )

Kirahvin alustaksi leivoin mokkahyydykekakun, jonka ohjeen löysin HerkkuHovin Essuliinilta. Tällaisiin keksipohjiin olen itse tavannut käyttää rasvaa, mutta sen korvaaminen kahvilla olikin todella mainio keksintö: pohja pysyi mukavan pehmeänä ja oli näin ollen tosi helppo leikata. Tätä ideaa hyödynnän siis varmasti myös jatkossa, isot kiitokset Essuliinille vinkistä! Mokan maku täytteessä jäi minusta harmillisen vaisuksi, joten kakkua varten kannattaa keittää tosi tosi vahvaa kahvia.

Pohja:

200 g (14 kpl) Digestive-keksejä
n. 1 dl kahvia

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon kahvi. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Omassa luottovuoassani (halkaisija 23 cm) on kätevä keraaminen pohja, joka toimii myös tarjoilualustana; pystyn siis skippaamaan tuon leivinpaperivaiheen, ah miten helppoa. : ) Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte:

5 liivatelehteä
3/4 dl vahvaa kahvia
100 g Fazerin Sinistä
100 g (eli 1 levy) Geishaa
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan vähintään viideksi minuutiksi. Purista liivatteista sitten ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Taittele suklaat paloiksi ja sulata ne esim. mikrossa miedolla lämmöllä. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista (eli ½ dl) kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustoon loput sokerit, vaniljasokeri, keltuaiset ja suklaasula. Liruta joukkoon liivateliemi ohuena nauhana, sekoita samalla huolellisesti. Yhdistä täytteeseen lopuksi vielä valkuaisvaahto ja kermavaahto ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja koristele haluamallasi tavalla. Minä sihtasin siis kakun päälle sabluunan avulla kaakaojauhekirahvin, sille seuraa pääsivät pitämään ananaskirsikat ja Pirkan suklaapäällysteiset hasselpähkinät. Noita suklaapähkinöitä en ollutkaan aiemmin tullut maistaneeksi; ihan hyviä olivat, kuinka ollakaan. : )