Kuluneella viikolla on vietetty sekä valtakunnallista leipäviikkoa että omenan omaa viikkoa. Itseltäni oli vähällä mennä kumpainenkin tapahtuma sivu suun, mutta tänään onnistuin näppärästi korjaamaan tilanteen: leivoin omenaista pannuleipää ja sain siis juhlistettua kahta kärpästä yhdellä iskulla. :D Helppoakin helpommasta reseptistä kiitokset Valiolle.



Omenapannuleipä

2 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl mozzarellaraastetta
2 dl omenaraastetta
4½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Sekoita kulhossa maito, juokseva margariini, juusto- ja omenaraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne muiden ainesten joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi, liika vaivaaminen sitkistää taikinan. Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja taputtele jauhotetulla kädellä sen päälle matala leipä, pyöreä tai suorakaiteen muotoinen. Jaa leipä taikinapyörällä kahdeksaan osaan ja pistele haarukalla. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.