Hihhei, vihdoin ja viimein taas linjoilla! Tuli sitten vietettyä kuukauden verran lomaa bloggailusta, tai tarkemmin sanottuna pakkolomaa. Palveluntarjoajan teknisten ongelmien takia blogeja ei nimittäin päässyt päivittämään pieneen ikuisuuteen; todella harmillinen juttu, koska kesällä olisi kerrankin ollut aikaa istua koneella kirjoittelemassa. Eivätkä ne ikävyydet suinkaan siihen pakolliseen päivitystaukoon jääneet, vaan katastrofin koko laajuus paljastui vasta Vuodatuksen tiedotteesta 25.7.:

"Tilannepäivitys #5: Nyt alkaisi näyttää siltä, että huomenna päästään vihdoinkin takaisin linjoille. Tänään vielä tarkistellaan juttuja ja lämmitellään systeemejä huomista varten. Huonot uutiset ovatkin sitten huonoja. Datanpalautusfirmalta tuli tieto, että kuvapalvelimen kovalevy on täysin menetetty. Saatavilla on vain epäsynkassa olleen kakkoskovalevyn kuvat sekä kaapista löytyneen vanhan backup-kovalevyn kuvat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuvat elokuusta 2009 eteenpäin ovat hävinneet (aikaisemmin mainittu puolitoista vuotta oli virheellinen tieto). Ne käyttäjät, jotka ovat ostaneet lisätilaa kuville ja joita tämä koskee saavat myöhemmin lisäinfoa sähköpostiin, kunhan saamme selville, millaista hyvitystä meidän on tästä mahdollista antaa. Olemme äärimmäisen pahoillamme tapahtuneesta."

Eli hups vain, sinne katosivat kolmen vuoden kuvat! Oho! Aiemmin ylläpito oli antanut ymmärtää, että blogien sisältö olisi moneen kertaan varmuuskopioitu, mutta näin ei ilmeisesti sitten ollutkaan. Murrr. Myöskään luvattuja kuvia elokuuhun 2009 asti ei ole ainakaan vielä tullut näkyviin, mutta odotellaan, odotellaan... Harmituksen määrä on edelleen valtava, vaikka tietoa on tässä jo jokunen päivä sulateltu ja ensijärkytyksestä on ehditty toipua. Monelta bloggaajalta on kuvien menettämisen myötä valunut hukkaan satojen ja taas satojen tuntien työ, jota on vuosien varrella toisten iloksi ja hyödyksi tehty. Sanattomaksi vetää tämmöinen. : ("Huhuu, kuvat, ootteko siellä pöydän alla piilossa?"

Mutta se marmatuksesta, ei auta itku markkinoilla eikä tehtyä enää saa tekemättömäksi - saati tekemätöntä tehdyksi, niihin olemattomiin varmuuskopioihin viitaten... ; ) Bloggaaja jos toinenkin on äänestänyt jaloillaan ja jättänyt Vuodatuksen taakseen, mutta itse ajattelin vielä sinnitellä ja jatkaa ainakin toistaiseksi tässä vanhassa tutussa osoitteessa. Suuri osa vanhoista ruokakuvista on onneksi omalla koneellani tallessa, mutta melkoinen urakka on kaivella ne esiin tuhansien muiden tiedostojen joukosta ja liittää sitten takaisin omille paikoilleen reseptien yhteyteen. Tähän mennessä olen saanut yli 70 kuvaa palautettua, ja remontti jatkuu vielä jonkin aikaa. Osan vanhoista kirjoituksista poistan kokonaan ja osa taas jää ilman kuvaa odottamaan, että joskus taas käytän samaa reseptiä ja pääsen nappaamaan uuden kuvan blogia varten. : )

Vaan ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Iloinen uutinen isolla iillä on se, että koskapa en heinäkuussa päässyt päivittämään blogia lainkaan, niin ennätin viettää huomattavasti tavallista enemmän aikaa keittiössä. : D Nyt on siis läjäpäin reseptejä jonossa vain odottamassa, että ehdin ruveta naputtelemaan niitä blogiin. Luvassa on tavalliseen tapaan kaikenlaista mutakakuista makkararuokiin eli Canelian keittiössä jatkuu sama vanha meno: vuoroin makeaa ja suolaista ja sitten vielä vähän makeaa. : ) Pysykäähän kuulolla!