Tänään meillä maisteltiin jälkiruokaa, joka kai paremmin sopisi syötäväksi talvella, ehkäpä joskus joulun tienoilla. Vaan kun rupesi tekemään mieli karpaloita ja kinuskikastiketta, niin pitihän niitä saada :-) Netistä näytti löytyvän jos jonkinlaista ohjetta kinuskikastikkeen tekemiseen; pienen pähkäilyn jälkeen päätin risteyttää pari eri reseptiä ja valmistin kastikkeen näistä aineksista:

1 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voita

Mittaa kattilaan kerma, sokeri, fariinisokeri ja siirappi. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa. Laske lämpöä ja jatka keittämistä koko ajan sekoitellen vielä kymmenisen minuuttia eli kunnes kastike alkaa saeta. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää kastikkeeseen voi ja vaniljasokeri. Tarjoa heti, sillä kinuski jähmettyy nopeasti.

Tein tällä kertaa pienehkön annoksen kastiketta, koska syöjiä oli vain kaksi; muista siis tuplata (tai vaikka kolminkertaistaa :-) reseptin ainekset, jos herkuttelijoita on useampia. Kinuskin seurana kulhossa meillä oli jäisiä karpaloita ja vaniljajäätelöä.

779385.jpg