Pääsiäinen on jo kulman takana, joten on taas aika testailla erilaisia mämmiherkkuja. Näiden pikkuleipien reseptin nappasin Kymppi-Maukkaiden sivuilta, joilta löytyy ihan mukava määrä muitakin vinkkejä mämmin hyödyntämiseen keittiöpuuhissa. Mitäs sanoisitte vaikkapa mämmimarmeladeista..? : D Lisäsin muuten blogiin uuden kategorian pääsiäisjutuille, niin saan jatkossa koottua kaikki ajankohtaan sopivat ideat kätevästi yhden otsikon alle. Käykäähän tutustumassa, jos ei oman juhlapöydän menu ole vielä täysin selvillä. : )



Mämmipikkuleivät

125 g margariinia tai voita
1½ dl fariinisokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl mämmiä
1 dl Marianne Crushia

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini/voi ja fariinisokeri. Lisää kananmuna joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita kuivat aineet ja mämmi taikinaan ja kääntele lopuksi joukkoon vielä Marianne-rouhe. Lusikoi taikinasta kekoja leivinpaperilla peitetylle pellille; jätä väliin reilusti tilaa, sillä pikkuleivät leviävät uunissa. (Itse varmuuden vuoksi muotoilin keksejä sormin vähän litteämmiksi ja tasaisen pyöreiksi.) Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Koristele jäähtyneet pikkuleivät haluamallasi tavalla, minä vain sihtasin päälle yksinkertaisen tomusokerihunnun.