Nutella-purnukan pohjalla oli taannoisen muffinitehtailun jäljiltä vielä jämät jäljellä, joten päätin testata tätä Kotihipiltä ja Leipurilta bongaamaani tryffeli-ideaa. (Tai cookie popsejahan nämä kai oikeastaan ovat, ilman tikkaritikkuja vain tällä kertaa... :) Palleroista tuli suklaisia ja pähkinäisiä ja ihan somiakin minusta, mainioita pikku herkkupaloja kahvikupposen kera nautittavaksi. Ohjetta en taaskaan osannut olla vähän säätämättä, sen alkuperäisen version voipi halutessaan käydä kurkkaamassa täältä. Makoisaa vuoden viimeistä päivää kaikille! :)Nutella-tryffelit (noin 20 kpl)

1 pötkö Dominoita (= 13 kpl keksejä)
3 rkl Nutellaa
3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
130 g tummaa suklaata
hasselpähkinärouhetta

Hienonna Dominot täytteineen päivineen tehosekoittimessa. Lisää keksimurskan joukkoon Nutella ja tuorejuusto. Sekoita massa tasaiseksi ja pyörittele siitä pienehköjä palleroita, ruokalautasen päälle vaikkapa. Peitä kelmulla tai kuvulla ja siirrä pallukat joksikin aikaa jääkaappiin viilenemään.

Paloittele suklaa ja sulata se varovasti mikrossa. Tee sitten valmiiksi yksi Nutella-pallo kerrallaan: dippaa pallero suklaasulaan, aseta leivinpaperin päälle ja ripottele koristeeksi hasselpähkinärouhetta saman tien, suklaa nimittäin jähmettyy viileän pallukan pinnalla nopeasti. Kun olet saanut kaikki pallot kuorrutettua, nosta ne varoen tarjoiluvadille tai pikkuisiin paperivuokiin ja laita jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä. Tryffelit säilyvät viileässä helposti useamman päivän - noin niin kuin teorian tasolla ainakin... ;D