Krhm, tänään piti tekemäni perjantai-illan kunniaksi "suklainen Irish coffee"-nimistä jälkkäriä, jonka ohjeen löysin Le Cordon Bleu Kotikokki -sarjan suklaaherkkukirjasesta. Reseptissä mainittu yksi lusikallinen viskiä ei kuitenkaan maistunut suklaan läpi lainkaan, joten jouduin sitten sattuneista syistä vaihtamaan jälkiruoan nimen ;-) Suosittelen siis lorauttamaan huomattavasti enempi viskiä, mikäli tuo Irish coffee -aspekti yhtään kiinnostaa...

Ihan ok tämä jälkkäri joka tapauksessa oli, kovin suklaista ja makiaa. Tuota ylempää kerrosta en tehnyt alkuperäisen reseptin mukaan, koska halusin vihdoin päästä kokeilemaan Valion vaahtoutuvaa mokkakermaa. Tuote oli kyllä varsin mukava uusi tuttavuus, sitä tulee varmasti jatkossa käytettyä moneen muuhunkin herkkuun :-)

1743175.jpg

Suklaa-mokkamaljat (4 kpl)

200 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 rkl viskiä
2½ dl vaahtoutuvaa mokkakermaa
1 rkl tomusokeria

Rouhi suklaa ja pane se kulhoon. Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kaada seos kulhoon suklaarouheen päälle ja sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää joukkoon viski. Nosta suklaakerma jääkaappiin jäähtymään, sekoittele välillä pinnan kuortumisen estämiseksi.

Jaa jäähtynyt suklaaseos neljään jalalliseen lasiin. Vispaa sitten mokkakerma ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Pursottele vaahdosta ruusukkeet laseihin suklaan päälle ja sirottele pinnalle vielä kaakaojauhetta tai koristele mokkapapukarkeilla.