Jäädykkeen tekoa on pitänyt kokeilemani jo pitkään, mutta vasta nyt sain ryhdyttyä tuumasta toimeen. Kyllä kannatti testata: tämä oli kuulkaas toooodella hyvää, slurps (eikä edes yhtään vaikea valmistaa)! Reseptin nappasin Yhteishyvän Ruokamaailmasta.

1456607.jpg

Vadelmamarenkijäädyke (4 annosta)

200 g vadelmia
60 g marenkeja
1 muna
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa

Hurauta vadelmat sauvasekoittimella soseeksi. Murenna marengit karkeaksi muruksi. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja vispaa toisessa kulhossa kerma. Yhdistä keskenään vadelmasose, marenkimurska ja kumpikin vaahto ja kääntele kevyesti sekaisin.

Leikkaa voipaperista reunukset pienten annosvuokien reunoille. Täytä vuoat jäädykemassalla siten, että seoksen pinta jää hieman astian reunan yläpuolelle. Nosta jäädykkeet pakastimeen ja anna jäätyä yön yli tai vähintään viisi tuntia.

Ota jäädykkeet pakkasesta huoneenlämpöön 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Poista paperireunukset ja koristele jälkkäreiden pinta tuoreilla vadelmilla.