Näitä hauskoja kääretortun tapaan rullattavia voileipäkakkuja on tullut vastaan jo useammassa paikassa. Tällä kertaa oli saatava aikaiseksi kasvissyöjille sopiva versio, joten otin mallia täytteeseen Pullahiiren blogista.

Täyte:

1/2 kurkku
1/2 paprika
1/2 prk maitorahkaa
1 prk ranskankermaa
100 g Crème Bonjour Kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa (esim. Hovi Tzatziki ajaa saman asian)
mustapippuria

Lisäksi:

16 isoa paahtoleipäpalaa
kasvislientä kostutukseen

Raasta kurkku ja laita joksikin aikaa lävikköön odottamaan, jotta liiat nesteet ehtivät valua pois. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Valmista tasainen täyte sekoittamalla keskenään kurkku, paprika ja muut ainekset.

Lado leivinpaperille vieri viereen neliön muotoon (eli 4x4) paahtoleivän palat, joista olet leikannut reunat pois. Kostuta sitten leipälevy kasvisliemellä ja levitä sen päälle suurin osa täytteestä; täyte on ainakin minun mielestäni ihan kivan näköistä, joten osan siitä voit säästää kuorrutusta varten.

Kääri leipälevy leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi ja siirrä jääkaappiin kostumaan. Itselläni ei ollut aikaa pitää kakkua viileässä yön yli, mutta kostutin leipiä sen verran reippaasti, että ne olivat jo parin tunnin kuluttua sopivan meheviä. Hyvin siis onnistui, vaikka kakun teko jäi hieman viime tippaan.

Ennen tarjoilua kuorruta kakku yli jääneellä täytteellä. Lisäsin vielä tässä vaiheessa seokseen jonkin verran rahkaa ja ranskankermaa, jotta määrä varmasti riitti hyvin koko rullan päälle. Koristelussa voi tietysti kukin käyttää mielikuvitustaan, itse laitoin kakun päälle tällä kertaa puolikkaita kurkkusiivuja, jotka tuin paikalleen luumutomaatin ja fetajuustokuution avulla.