... ainakin suunnilleen. Vielä vaivattomammin rieskan taitaa saada kaupan leipähyllystä nappaamalla (mikäli lähimpään markettiin ei ole kovin pitkä matka), mutta eipä itse leipomisessakaan kovin kauan nokka tuhise. Alla oleva ohje on Arja Savelan käsialaa ja löytyi Myllyn Parhaan reseptiarkistosta.

1246911767_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ruisrieska

2 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
200 g kermaviiliä
30 g voita sulatettuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna seoksen turvota 10-15 minuuttia. Levitä taikina jauhotetuin käsin voidellulle leivinpaperille isoksi pyöreäksi rieskaksi. Jaa pyörylä sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä. Vaihtoehtoisesti voit muotoilla taikinasta useamman pienen rieskan.

Kypsennä 250-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes rieskan pinta saa hieman väriä. Tarjoa heti voin ja juuston kera. (Huomaa palapelin palan muotoiset juustosiivut kuvassa - juu-u, miulla oli pikkaisen tylsä päivä meneillään... ; )