Isänpäivän kunniaksi leipaisin näitä melko vaivattomasti valmistuvia valkosuklaaleivoksia. Resepti pohjautuu kokkailevan Jack Bauerin itse kehittelemään (toiset ne osaa...) Geisha-palojen ohjeeseen, mutta itse kokeilin Kattimatikaisen innoittamana ensin tätä valkosuklaista versiota. Maistuviahan näistä tuli, niin kuin vähän ennalta arvelinkin. Ja levisi kuulkaas aivan ihana tuoksu kotiin tuon pohjan paistamisen aikana; teki vallan mieli hieman tuulettaa rappukäytävään, niin olisivat naapuritkin päässeet kateellisina nuuhkimaan valkosuklaista ilmaa. (Maltoin sitten kumminkin mieleni ja pidin ulko-oven kiinni. :-)

2051046.jpg

Pohja:

150 g voita
4 munaa
3½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 prk (à 120 g) suklaavanukasta, esim. Jacky makupala vaalea suklaa

Sulata ensin voi ja jätä se jäähtymään. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jäähtynyttä voisulaa, jauho-leivinjauhe-seosta ja suklaavanukasta. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista kypsäksi 175-asteisen uunin keskitasolla, noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista; halutessasi voit hyvin tehdä pohjan valmiiksi jo edeltävänä päivänä ja antaa sen makustua viileässä yön yli.

Kuorrutus:

300 g valkosuklaata
125 g voita

Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata varovasti mikrossa pienellä teholla, sekoittele välillä. Levitä kuorrute tasaisesti pohjalevyn päälle ja nosta koko komeus sitten viileään. Kun kuorrute on kovettunut, leikkaa piirakka veitsellä sopiviksi paloiksi tai tee muotin avulla vaikkapa valkosuklaisia sydämiä tai ympyröitä. Koristele haluamallasi tavalla.