Avokki alkoi valitella, että makean kiintiö rupeaa jo olemaan täynnä (erikoinen heppu :-), joten täytyi taas vaihteeksi tehdä ihan kunnon ruokaa. Valion 3 juustoa -ruokakermapurkin takaa löytyi tämä jauheliha-perunavuoan ohje, jota suosittelen muillekin kokeiltavaksi. Helppoa ja maistuvaa arkiruokaa! Muuten noudattelin alkuperäistä reseptiä, mutta lisäsin miehen pyynnöstä mukaan vielä puolikkaan sipulin, koska sitä kuulemma on noissa valmiissa kasvissekoituspusseissa liian vähän...

400 g jauhelihaa
½ sipuli
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
2 pussia (eli yht. 500 g) kasvissuikaleita
1 pussi (eli 500 g) peruna-sipulisekoitusta
2 prk Valion 3 juustoa -ruokakermaa
1½ dl maitoa

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota sitä hetken aikaa pienessä määrässä voita. Lisää sitten pannulle jauheliha ja ruskista se. Mausta seos puolella teelusikallisella suolaa ja samalla määrällä pippurisekoitusta.

Laita isoon uunivuokaan kasvissuikaleet ja peruna-sipulisekoitus ja lisää niiden joukkoon loput mausteet. Sekoita mukaan jauheliha ja sipuli. Kaada lopuksi päälle kermat ja maito.

Paista puolisen tuntia 225-asteisessa uunissa. Alenna lämpö sitten 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia. Painele ruoan pintaa kypsentämisen aikana lastalla muutamia kertoja, jottei se pääse kuivahtamaan.

787957.jpg