Idean tähän keittoon nappasin kermapurkin kyljestä, mutta alkuperäinen ohje hieman taas muuttui matkan varrella - todella yllättävää, eikö totta ;-). Lisäsin reseptiin muutaman aineksen makua antamaan, mutta keitosta tuli silti mukavan pehmoisen ja miedon makuista. Olenkohan muuten koskaan muistanut mainita, miten hermoja raastavan hankalia kuvauskohteita keitot(kin) tuppaavat olemaan, ärripurri...

1739957.jpg

Lempeä kukkakaalikeitto

1 kukkakaali (n. 700 g)
8 dl vettä
1 yrttifondikuutio
2½ dl Valion 3 juustoa -ruokakermaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
ripaus muskottipähkinää

Perkaa kukkakaalista lehdet ja puiseva kantaosa pois, huuhtele kaali ja lohko se pieniksi paloiksi. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja nakkaa sekaan yrttifondikuutio. Sekoita ja lisää sitten kattilaan kukkakaalin kukinnot. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on kypsää. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää ruokakerma ja tuorejuusto ja sekoittele, kunnes tuorejuusto on täysin sulanut ja keitto on jälleen höyryävän kuumaa. Mausta lopuksi ripauksella muskottipähkinää ja tarkista maku. Koristele keittoannokset ruohosipulisilpulla ja tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.