Korvan takana odottelee testaukseen pääsyä vielä pari pannacottaideaa, mutta tänään oli vuorossa hieman erilainen jälkiruoka: elämäni ihka ensimmäinen vanukas! Ihan hyvää tämä oli pienen makuraatimme mielestä, ei varmaan vähiten valkosuklaan ansiosta :-) Ohjeen bongasin Ideakeittiöstä, mutta muuttelin hieman ainesten määriä, koska alkuperäisen reseptin mukaan vanukkaita olisi valmistunut peräti kahdeksalle pupeltajalle. Alla ovat minun käyttämäni määrät, joista riittää viiteen tai kuuteen annokseen. 

1350126.jpg

Valkosuklaavanukas

6 dl maitoa
1½ dl perunasuurimoita
ripaus suolaa
75 g valkosuklaata
1½ dl Flora Vanillaa
1 muna

Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi ja sekoita perunasuurimot joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia; sekoittele koko ajan ja varo, ettei puuro pääse kiehumaan yli. Ota kattila pois liedeltä, mausta puuro ripauksella suolaa ja sulata paloiteltu valkosuklaa sen joukkoon. Jätä jäähtymään.

Sekoita jäähtyneeseen puuroon Flora Vanilla ja kananmuna. Jaa seos voideltuihin uuninkestäviin pikku vuokiin ja kypsennä vanukkaita 200 asteen lämmössä noin 15 minuuttia tai kunnes jälkkäreiden pinnat ovat saaneet hieman väriä.

Tarjoile vanukkaat vielä hieman lämpiminä hedelmien, kokonaisten marjojen (mansikka-aikaa odotellessa...) tai marjasoseen kera. Meillä oli vanukkaiden kaverina tällä kertaa banaaniviipaleita ja ananaskirsikoita.