Kaupasta on nyt saanut todella hyviä aplareita ja kiivejä, joten on oiva aika loihtia hedelmäisiä herkkuja. Toki hedelmät maittavat myös ihan sellaisenaan, mutta eipä pieni tuunauskaan yleensä pahaa tee. : ) Katselin sillä silmällä jos jonkinmoisia reseptejä ennen kuin lopulta päädyin tähän Yhteishyvän nettisivuilta löytyneeseen salaatti-ideaan, joka vaikutti varsin mainiolta vaihtoehdolta: kanelilla maustettuja hedelmiä ja makeaa marenkia pisteeksi iin päälle, nam!

Hedelmäsalaatti (6 annosta):

3 kiiviä
2 appelsiinia
1 päärynä
1 omena
3 tummaa luumua
1 dl appelsiinimehua
sokeria
kanelia

Kuori kiivit, appelsiinit, päärynä ja omena ja pilko ne paloiksi, samoin pestyt luumut. Sekoita hedelmäpalat kulhossa salaatiksi ja kaada päälle appelsiinimehu; minä puristin tätä varten mehut yhdestä appelsiinista, mutta toki myös kaupan valmis mehu käy. Ripauta salaatin joukkoon sokeria ja kanelia ja nosta noin tunniksi jääkaappiin maustumaan.

Marenki:

1 valkuainen
2½ rkl sokeria

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri sekaan yksi lusikallinen kerrallaan. Annostele hedelmäsalaatti uuninkestäviin kulhoihin ja nostele päälle marenkivaahtoa. Paista 200-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tarjoile heti.