maanantai, 2. huhtikuu 2012
Ja lisää mämmiä kehiin, ei tunnu missään! Muistaakseni en ole ikinä aiemmin käyttänyt mämmiä ruoanlaitossa, mutta pitihän uteliaan ihmisen tietysti sitäkin päästä kokeilemaan. Näiden lihapullien reseptin löysin samasta paikasta kuin viime viikolla tekemieni
pikkuleipien eli Kymppi-Maukkaiden nettisivuilta. Ihan jännältä maistuvia palleroita sai ohjeella aikaiseksi, maltaisia ja kivasti makeita. Jostakin kumman syystä mausta tuli minulle ensin mieleen maksalaatikko (!), joten puolukat joko sellaisenaan taikka survoksena sopivat pyöryköiden kylkeen kuin nenä päähän. Lisukkeeksi vielä maustekurkkuviipaleita ja pari kauhallista perunamuusia, ja oiva arkiruoka-annos on valmis!
Maltaiset lihapyörykät
½ dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 dl mämmiä
mustapippuria
suolaa
Mittaa korppujauhot ja kerma kulhoon, sekoita ja jätä turpoamaan noin 10 minuutiksi. Hienonna sipuli; halutessasi voit kuullottaa sipulisilppua pannulla öljytilkassa tai kypsentää sitä hetken aikaa mikrossa, minä laitoin sipulin taikinaan tällä kertaa ihan semmoisenaan. Lisää sipuli ja kaikki loput ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Kommentit