Tähän kivaan kasvislisäkkeen ohjeeseen törmäsin RuokaPirkan sivuja tutkaillessani; hieman vain muutin aineksia sen mukaan, mitä kaapissa sattui olemaan. Muffinssipellille löytyi jälleen ihan uutta käyttöä...

944338.jpg

400 g peruna-sipulisekoitusta
70 g sinihomejuustoa muruna
2 dl ruokakermaa
1 muna
1 tl kirveliä
½ tl suolaa

Annostele peruna-sipulisekoitusta muffinssipellin kuuden kolon puoliväliin saakka ja ripottele päälle sinihomejuustoa. Täytä kolot lopulla peruna-sipulisekoituksella. Sekoita keskenään kerma, kananmuna ja mausteet ja lusikoi seos vuokiin. Paista uunissa 200 asteen lämmössä noin 40 minuuttia.

Höystökeot voi tarjota joko paistopinnat ylöspäin käännettynä, kuten yllä, tai kumottuna allaolevan kuvan tapaan.

944341.jpg

Osa perunakeoista ei muuten suostunut lähtemään vapaaehtoisesti pois muffinssipellistä, kun koitti syömisen aika. Ehkä koloset olisi pitänyt voidella... Seuraavalla kerralla ajattelin testata tämän ruoan tekemistä silikonisissa muffinssivuoissa, jotka tarttuivat mukaani tässä päivänä muutamana, kun jälleen kerran kiertelin tavaratalon keittiötarvikeosastolla :-)