"Hmh, olikohan tämä ihka ensimmäinen kerta, kun ihan itse paistelin pihvejä", miettii hän hieman nolostuneena... ;-) Eli tänään Canelian keittiössä valmistettiin pitkästä aikaa lihaa muussa kuin jauhetussa muodossa. Tästä illallisesta tuli todella makoisa, eikä sitä ollut edes vaikea tehdä! Näitä tarvittiin:
2,5 dl Flora Kevyt Ruoka -valmistetta tai vastaavaa
50 g Musta Pekka -pippurituorejuustoa
naudan ulkofileelehtipihvejä
öljyä
ripaus suolaa
Aloita kastikkeen valmistuksella: kaada Kevyt Ruoka -valmiste kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu tuorejuusto. Kuumenna hiljalleen miedolla lämmöllä ja sekoittele, kunnes juusto sulaa kokonaan ja kastike on tasaista; kiehauttaminen ei ole tarpeen.
Paista pihvit pannulla öljytilkassa (1-2 minuuttia per puoli) ja mausta suolalla makusi mukaan. Pippuria ei tarvitse lihalle erikseen ripotella, koska kastike on niin maukasta :-) Pihvien kera voit tarjota esimerkiksi helppoa peruna-vihanneslisäkettä.
Kommentit